Zložljiva postelja

19. 03. 2013

zložljiva posteljaCene kvadratnega metra stanovanja so danes kar precej visoke, zato se marsikdo odloci za nakup manjsega stanovanja, saj si vecjega enostavno ne more privosciti. Manjse stanovanje je zagotovo prakticno iz vec vidikov.

Tako je z njim povezanih precej manj stroskov za vzdrzevanje in veliko manj dela s ciscenjem, a glavna tezava nastopi pri njegovem opremljanju. Zaradi majhne stanovanjske povrsine moramo biti previdni, za katere kose pohistva se bomo odlocili, saj lahko nepravilna izbira hitro pripelje do prevelike natrpanosti stanovanja.

Oprema majhnega stanovanja

oprema majhnega stanovanjaEna izmed elegantnih resitev za natrpana stanovanja je zlozljiva postelja. Postelja je tisti del stanovanjske opreme, ki v nasem stanovanju zasede najvec prostora. Tekom dneva je v vecini primerov ne uporabljamo in ne potrebujemo, zato nam »krade« dodatni delovni ali igralni prostor, ki bi bil vec kot dobrodosel. Zlozljiva postelja pa to tezavo resi hitro in ucinkovito. Ko postelje ne potrebujemo, jo enostavno dvignemo, zlozimo in pospravimo v stensko omaro. Posteljo »zapremo« in takoj imamo na voljo veliko dodatnega prostora, ki v majhnem stanovanju se kako pride do izraza.

Nekatere zlozljive postelje lahko pospravimo v omaro, nekatere pa so skrite na precej bolj prefinjen nacin. Danes obstaja veliko moznosti, kam lahko zlozljivo posteljo pospravite in kako jo prikrijete obiskovalcem. Tako lahko zlozljiva postelja po tem, ko jo pospravite, postane pisalna miza, omara s polickami ali pa kar udoben kavc, na katerega posadite prijatelje, ko pridejo na obisk.

V osnovi obstajata dve standardni velikosti zlozljivih postelj – za eno ter za dve osebi. Po dogovoru z mizarjem je seveda mozna tudi izdelava vecje postelje, ki vas bo stala malce vec denarja. A po meri izdelana zlozljiva postelja je zagotovo odlicna resitev za vsa stanovanja, ki jih pesti prostorska stiska. Taksna stanovanja potrebujejo prilagojene prostorske resitve, kar pa zlozljiva postelja zagotovo je.

Zložimo zložljivo posteljo

zložimo zložljivo posteljoVse zlozljive postelje se odpirajo po enakem principu. Ko posteljo potrebujemo, odpremo vrata vgradne omare. Nato zlozljivo posteljo potegnemo iz omare, v kateri je pritrjena ter jo spustimo proti tlom. Vzmetnica, na kateri si bomo odpocili, je pritrjena na desko ali mrezo, podpirajo pa jo noge, ki so lahko fiksne ali zlozljive. Uporaba je resnicno enostavna in zahteva manj kot minuto nasega casa, postavitev pa je tako nezahtevna, da se je lahko loti tudi otrok.

Ste se vedno v dilemi, kako otroku v njegovi sobi zagotoviti dodaten igralni prostor ali kako postaviti posteljo v sobo za goste, ki je ob enem tudi dnevna soba? Resitev je na dlani. Zlozljive postelje so odlicna resitev za vse prostore, ki jim velikost ni vrlina. Zaradi svoje trpeznosti in enostavnosti so zlozljive postelje danes zelo priljubljene pri vseh, ki znajo ceniti vsak dodatni kvadratni meter stanovanja.

Ne spreglejte tudi: