Široka paleta kamnoseških izdelkov

15. 02. 2021

Lahko rečemo, da je kamen dar narave. Če takšen naravni dar dobro obdelamo in ga postavimo na ustrezno mesto, lahko z njim dosežemo veliko mero funkcionalnosti pa tudi estetike. Tega se gotovo dobro zavedajo vsa podjetja, ki se ukvarjajo s kamnoseštvom.

Kamnoseštvo Ljubljana je na primer odličen naslov, ko boste v svoj dom ali pa v njegovo neposredno okolico želeli vnesti izdelke iz kamna, na primer okenske police, stopnice, kuhinjski pult, kopalniški pult. Podjetje ponuja tudi izdelovanje nagrobnih spomenikov.

Kamen za eksterier in interier

Kamnoseštvo Ljubljana pri izdelavi uporablja naravni in tehnični kamen. Ta se lahko odlično obnese v obliki številnih izdelkov znotraj pa tudi zunaj vašega doma. Za svoje notranje prostore si lahko na primer omislite okenske police iz kakovostne vrste kamna. Takšne police so lahko povsem nevpadljive ali pa so del barvnih kombinacij. S tem poskrbite še za dodaten okras svojega doma.

Kamnoseštvo Ljubljana - kuhinjski pulti
Kamnoseštvo Ljubljana nudi tudi za izdelavo kuhinjskih pultov

Izjemno priljubljene so tudi kamnite stopnice, saj poudarjajo opaznost prav vsakega stopnišča. Stopnice iz kamna niso samo izjemno funkcionalne, temveč k vam na dom prinesejo še zelo velik estetski doprinos. Kamnoseštvo Ljubljana lahko poskrbi tudi za izdelavo kopalniških ali pa kuhinjskih pultov iz kamna, kamnitih šankov, kaminov, kopalnic, masivnih korit.

Kakovostna vrsta kamna lahko lepo do izraza pride tudi v zunanjosti vašega doma. Moderne so torej zunanje kamnite police, stopnice, zunanje talne ter stenske obloge iz kamna, okenski in vratni okvirji, portali ter podobno.

Predstavitev kamnoseštva s tradicijo

Če si boste torej v bližnji prihodnosti želeli postaviti zunaj ali pa znotraj svojega doma izdelek iz kamna, boste morali poiskati dobrega kamnoseka. Omenili smo vam že kamnoseštvo Ljubljana. Podjetje je pri nas zelo cenjeno, najdete ga lahko tudi na spletni strani.

Video: Kamnoseštvo VM Kunovar

Spletna stran kamnoseštva v Ljubljani vam predstavlja tudi samo zgodovino podjetja. Ugotovili boste, da podjetje na trgu izjemno uspešno deluje že vrsto let. V spletni galeriji pa so vam na voljo številni že narejeni izdelki, ki vas bodo še bolj spodbudili k temu, da bi si za svoj dom na primer naročili kamnite stopnice, pult ali kaj podobnega.

Poleg storitev in izdelkov si lahko na spletni strani podjetja, ki se ukvarja s kamnoseštvom, ogledate še cene, ki pa so povsem dostopne.

Izdelava nagrobnikov

Nagrobniki iz kamna, na primer iz granita ali marmorja, predstavljajo večni oziroma trajni spomin na ljubljene osebe. Izdelujejo jih kamnoseki, ki pri naročanju prisluhnejo prav vsem željam naročnika. V ospredju je svetovanje oziroma načrtovanje nagrobnika, izbira materiala oziroma vrsta kamna, izris nagrobnega spomenika in ne nazadnje še sama izdelava ter montaža.

Kamnoseštvo Ljubljana - izdelava nagrobnikov
Kamnoseštvo Ljubljana nudi tudi izdelavo nagrobnikov

Na uvodnem sestanku s strokovno podkovanim in izkušenim kamnosekom se naročnik pogovori o njegovih željah. Strokovnjak torej dobro svetuje na podlagi svojih znanj in izkušenosti. Nagrobniki se večinoma izdelujejo iz kakovostnega naravnega kamna. Iz zaloge naročnik lahko izbira med različnimi vrstami in barvami granita ter marmorja.

Izris, izdelava ter montaža nagrobnega spomenika

Nagrobniki se torej izdelujejo na podlagi želja in detajlov naročnika. Najprej je seveda potreben natančen izris. Naredi se 3D izris nagrobnega spomenika, šele nato sledi izdelava.

Izdelava nagrobnika torej sledi po potrditvi oblike ter izbire materialov. Kamnosek mora v dogovorjenem roku poskrbeti za ustrezno izdelavo. Nato ga dostavi ter zmontira na pokopališču.

Vizualizacija nagrobnikov

Vizualizacija nagrobnika je naročniku omogočena s pomočjo 3D izrisa. Na podlagi vaših želja vam strokovnjak v sklopu svetovanja, načrtovanja ter izdelave nagrobnika izriše nagrobnik s 3D vizualizacijo.

Pri izrisu je treba upoštevati prav vse detajle – razmerje dimenzij nagrobnika, materiale oziroma vrste kamna, stekla ter podobno, vstavljene napise, vazo, ureditev peska in ne nazadnje še zasaditev rastlin. Cena 3D izrisa je praviloma že vključena v ceno izdelave. Prav tako je možna sama izvedba 3D izrisa nagrobnika po rednem ceniku, na podlagi katerega se potem pripravi neobvezujoča ponudba oziroma predračun.

Še druge storitve kamnoseštva

Nagrobniki se torej izdelujejo v podjetjih, ki se ukvarjajo s kamnoseštvom. Poleg svetovanja, načrtovanja, izrisa, izdelave ter montaže nagrobnikov vam takšna podjetja ponujajo še vrsto drugih storitev, na primer prenovo in vzdrževanje nagrobnikov, klesanje ter graviranje črk, zlatenje črk ter podobno.

Ne nazadnje pa vam kamnoseki na svojih spletnih straneh ponujajo še izjemno koristne ter praktične nasvete, ki jih je še kako dobro poznati. V spletnih galerijah priznanih kamnosekov pa so vam na voljo tudi že narejeni nagrobniki. S pomočjo fotografij boste lahko že hitreje prišli do želenega nagrobnika oziroma izdelka.

Ne spreglejte tudi: