Delovna ali dekorativna namizna svetila

18. 05. 2020

Svetila v grobem lahko delimo na notranja in zunanja. Notranja so lahko vgradna, stropna, viseča, stoječa, stenska in namizna svetila. Vsaka vrsta svetil pa v prostorih opravlja svoje naloge. 

Če si delovno okolje primerno osvetlimo, s tem poskrbimo na še večje udobje. Prav tako nam med delom ni potrebno naprezati oči pa še veliko učinkovitejši smo. Pri tem so nam v veliko pomoč namizne svetilke različnih stilov in funkcionalnosti. Okolje je z njihovo pomočjo veliko prijaznejše in ne nazadnje tudi zdravo. Pri svojem delu pa smo zato veliko produktivnejši. 

Dekorativne namizne luči 

Namizna svetilka na vaši delovni površini je torej namenjena za boljšo vidnost ter udobje pri delu. Po drugi strani pa na trgu lahko izbirate še druge vrste namiznih svetil, na primer dekorativna namizna svetila. S takšno vrsto svetil boste prostor poživili ter mu dodali tudi prav posebno noto. 

Dekorativna namizna svetilka v obliki kamna je ena od najbolj priljubljenih oblik tovrstnih svetil. Narejena je iz povsem naravnega kamna oziroma solnega kristala. Ponudba vam je na voljo tudi v spletnih prodajalnah. 

Dekorativna svetila starinskega izgleda 

Namizna svetila so lahko različno velika ter najrazličnejših oblik. Nekateri med vami ste zlasti navdušeni nad dekorativnimi svetili, ki delujejo nekoliko starinsko. V spletni prodajalni volino-svetila. si vam je na primer na voljo prikupna namizna dekorativna svetilka Globo Antique. Videz svetilke je starinski. 

Če je vaše stanovanje opremljeno v starinskem slogu, potem se bo ta vrsta svetila odlično podala v vaš prostor. Sicer pa v tej in drugih spletnih prodajalnah lahko izbirate še med vrsto drugimi namiznimi svetili. 

Nameščanje namiznih svetil 

Medtem ko je nameščanje vgradnih in še nekaterih drugih vrst svetil lahko kar zahtevno opravilo, se namizna svetila v prostore praviloma namešča na povsem preprost način. Na delovni mizi ali na kateri koli drugi površini morate najti primeren prostor za svetilo, v bližini pa potrebujete le vtičnico. 

Čeprav svetila redkeje čistimo kot druge kose pohištva ali elementov v prostoru, je dobro sprotno čiščenje stanovanja. Še posebej to velja za dekorativne namizne luči. Z njimi namreč ustvarjamo še privlačnejše prostore. Če je na njih preveč prahu, ste s tem ustvarili nasprotni učinek. 

Učinki LED svetlobe 

Pri opremljanju prostorov ste prav tako pozorni na to, kako oziroma s čim boste posamezni prostor osvetlili. Za osvetljevanje dnevnega prostora, kuhinje, spalnice, kopalnice in drugih prostorov obstajajo prav posebna priporočila. Nekateri med vami se jih bolj ali manj držite. Na ta način vam izbrana svetila dobro služijo. 

Po drugi strani pa pri osvetljevanju prostorov vse bolj pozabljamo na stopnišča. Strokovnjaki bi vam v takšnem primeru zagotovo predlagali, da se odločite za LED svetlobo. Ta namreč daje prav posebne učinke. 

Nameščanje LED svetil na stopnišču 

LED svetloba se sicer dobro poda v marsikateri prostor, a v tem hipu se bomo osredotočili na stopnišče. LED svetila v tem delu vašega doma lahko nameščate na najrazličnejše načine. 

Stopnišče lahko osvetlite s stene. Večina stopnic je namreč pritrjenih na steno in na takšen način je stopnišče tudi najlaže osvetliti. Točkasta LED svetila so med uporabniki izjemno priljubljena. So dokaj subtilna in nekateri modeli skorajda povsem nevidni. 

LED svetlobo lahko namestite tudi na ograji stopnišča. Na ta način boste dosegli, da so svetila čim bolj nevidna, stopnice pa čim bolj svetlo. Ograja je odlična izbira za imenitno razporeditev svetlobe na obeh straneh stopnic. 

LED svetilke lahko nameščate tudi pod stopnišče, če imate lebdeče stopnice ali stopnice z robom. Pod njih lahko prav tako na eleganten način pritrdite LED trakove. Sicer je takšna montaža nekoliko bolj komplicirana, vendar vam ne bo žal. Sploh pa ne, ko boste videli rezultat. 

Barvni snopi LED svetlobe 

Vse več ljudi se v svojih domovih odloči, da suhoparni beli svetlobi doda nekaj življenja. To lahko dosežete tudi z uporabo LED svetil. Ustvarite privlačne barvne snope, ki so lahko pravi magnet za oči. Prav tako so odličen način, da v prostoru pričarate posebno vzdušje. 

Barvna LED svetila se odlično kombinirajo tudi z betonskim ali pa marmornim stopniščem. Sicer pa je vse odvisno od vašega okusa pa tudi od tega, kako imate opremljen svoj dom. 

Če so vas ideje o nameščanju LED svetil navdušile, si poiščite dobro prodajalno s svetili. Pokukajte na primer v spletno trgovino s svetili volino-svetila.si, kjer vas čaka zelo pestra izbira LED pa tudi drugih vrst svetil. 

Ne spreglejte tudi: