Izberite najboljše sedežne garniture za vaš dom

10. 10. 2020

Popolna sedežna garnitura vas prepriča z videzom in udobjem. Vašo dnevno sobo stilsko dopolni, obenem pa nudi dovolj udobnega prostora za sedenje vas in vaše družine. Večje zofe imajo tudi nameščeno izvlečno ležišče, katerega raztegnete vsakič, ko pridejo gostje prespati.

Popolna sedežna garnitura
Popolna sedežna garnitura vas prepriča z videzom in udobjem.

Široki ležalniki in udobna sedišča

Velike dnevne sobe potrebujejo velike in masivne sedežne garniture s širokimi ležalniki in udobnimi sedišči. Večina ljudi se na sedežno raje uleže, kot usede, zato hočejo široke ležalnike, kjer se lahko raztegnejo. Dobro je, da imajo široki ležalniki tudi masivne premične naslonske blazine s katerimi lažje najdete udoben položaj. Po želji lahko naslonske blazine tudi odstranite in povečate globino sedišča.

Mikrotkanina ali usnje za zofo?

Usnje je dražje, vendar je bolj obstojno in ima daljšo življenjsko dobo. Njegova pomanjkljivost je edino v tem, da je hladnejše na dotik in na njem ni tako prijetno sedeti v tanjših oblačilih. Mikrotkanina pa je težja za čiščenje, zato je priporočljiv nakup tkanine z posebno obdelavo, ki ne prepušča tekočine in prahu ter se čisti samo s čisto vodo. 

masivne sedežne garniture s širokimi ležalniki
MVelike dnevne sobe potrebujejo velike in masivne sedežne garniture s širokimi ležalniki in udobnimi sedišči.

Dodatni vzglavniki in nastavljivi nasloni

Če sedežno garnituro uporabljate pretežno za sedenje, mora slednja imeti dodatne vzglavnike in nastavljive naslone. S tem pridobite dodatno oporo za vrat in glavo. V kolikor potrebujete nastavljive zaslone, izberite take modele, kjer se nasloni regulirajo po višini in glede na naklon. Tako bo sedežna nudila optimalno oporo vašemu vratu ob gledanju televizije.

Stopenjsko nastavljiva globina sedeža

Nekatere sedežne garniture omogočajo tudi stopenjsko nastavljive naslone. Vsak naslon se z eno potezo prestavi in se tako poveča tudi globina sedeža. Pri tem morate upoštevati, da morate okoli sedežne garniture imeti dovolj prostora, da lahko naslonjala premikate v željeno smer.

Sedežne z ležiščem

Pri izbiri sedežne garniture z ležiščem, upoštevajte kvaliteto ležišča. Ležišče mora biti narejeno na osnovi vzmetnice, saj boste samo tako lahko udobno spali. Taka sedežna z vzmetnico nadomesti posteljo in je enostavna za sestavljanje in razstavljanje. Nekateri modeli ležišč imajo spodaj nameščen tudi poseben prostor za shranjevanje posteljnine in odej.

Namesto počivalnika izberite vreče za sedenje iz poliestra

Namesto nakupa počivalnika raje razmislite o nakupu vreče za sedenje, ki je namenjena tako sedenju kot ležanju. Nove vreče za sedenje so zanimive, prilagodljive in premične. Najbolj jih obožujejo otroci in mladostniki, saj lahko po njih skačejo, ležijo, se kotalijo in na njih celo spijo.

Vreče za sedenje
Namesto počivalnika izberite vreče za sedenje iz poliestra

Kupite vrečo za sedenje za dnevno sobo in spalnico

Prednost vreč za sedenje je, da so premične in jih lahko prenašamo iz prostora v prostor. Enostavne so za čiščenje in za vzdrževanje. Njihovo polnilo so kroglice stiropora, ki so primerne tudi za sobe z alergiki, saj se na njih ne morejo razvijati pršice. Zaradi antialergijske zasnove so primerne tako za spalnice, kot otroške sobe in dnevne sobe. Kadar brišete prah, pa lahko vrečo obrišete z vlažno krpo, po želji pa tudi z antibakterijskim pršilom. 

Udobno sedenje na vreči

Dokazano so vreče za sedenje najbolj udoben način sedenja v dnevni sobi. Zaradi svoje strukture, se vreča za sedenje popolnoma prilega našemu telesu. V kolikor nam določen položaj sedenja ali ležanja ne ustreza, vrečo preprosto preoblikujemo v željeno obliko. Stiroporne kroglice se bodo prilagodile našemu telesu in ga podprle. Vreče za sedenje so tako primerne tudi za posameznike s težavami v hrbtenici, saj nudijo celovito podporo celemu telesu.

Popestritev prostora z vrečo za sedenje 

Vreče za sedenje so na voljo v različnih dimenzijah in barvah ter so zaradi svoje barvitosti prava popestritev vsakega prostora. Nekateri modeli so narejeni iz prelivajočega se barvnega poliestra, ki se pod določeno svetlobo zanimivo lesketa in blešči. Otrokom bo vreča za sedenje všeč tudi zato, ker lahko nanjo skačejo iz višine ali s tal in se pri tem ne poškodujejo.

Premično pohištvo

Pod premično pohištvo spadajo tudi vreče za sedenje, saj jih lahko premeščamo iz prostora v prostor. V lepem vremenu pa lahko nesemo žakelj za sedenje tudi na prosto ter na njem ležimo na svežem zraku. V primeru, da pride do dežja, pa bomo lahko žakelj enostavno posušili, saj je narejen iz umetnega materiala. Poliester je zelo odporen tudi na UV žarke in je vodoodbojen. Otroci lahko tako tudi skačejo po vreči za sedenje zunaj na prostem, brez skrbi, da bi se pri tem poškodovali oni ali vaše pohištvo. 

Preberite si še naslednji članek: Stenska svetila za lepši ambient

Ne spreglejte tudi: