Ostali kosi pohištva v spalnici narejeni po meri

28. 02. 2013
master bedroom closet 1

(Photo credit: jermlac)

Ko smo enkrat izbrali posteljo in nočne omarice, morda tudi že svetila , se lahko odpravimo v nadaljevanje opremljanja naše spalnice po meri. Morda nam prostor omogoča postavitev ne zgolj klasične omare, ampak lahko omaro v takšno spalnico vgradimo. To predstavlja dodaten prihranek oziroma izkoristek prostora. V tako izbrani spalnici po meri lahko to vgradno omaro povsem stilsko in funkcionalno priredimo že izbrani postelji in nočnim omaricam. Na primer: steklene ličnice iz začetka, ki smo jih izbrali za predale nočnih omaric ob postelji, lahko v isti meri uporabimo zdaj tudi na morebitnih predalih v notranjost vgradne omare, morda celo na drsnih vratih vgradne omare ter tako dodatno poudarimo zveznost in enakost prostora. Morda jih lahko dodatno obogatimo z gravuro ali drugo tehniko obdelave (peskanje,ipd…), da damo prostoru dodatno dimenzije popolnosti. Tako izbrani vgradni omari ter usklajenosti pohištva lahko pridamo še ostale elemente, seveda v kolikor prostor to omogoča. Nič ni namreč lažjega kot v istem stilu nato opremiti še komodo, dodatne omarice in odlagalne površine in podobno.

Ker se sicer v tem članku ne posvečamo samo vgradni omari (teh vsebin je mogoče na spletu najti vsepovsod), bi tukaj kot dodatno prednost izbire spalnice po meri izpostavili še samo načine oziroma mehanizme za odpiranje in zapiranje posameznih predalov. Spet gre za »malenkost«, ki pa je paketni nakupi spalnic, praviloma ne omogočajo. Pri spalnicah, narejenih po meri, nam je namreč med ostalo izbiro tudi omogočeno, da sami določamo koliko predalov (če sploh) želimo imeti in tudi na kak način se bodo le ti odpirali in zapirali.

Tako se lahko odločimo za klasično odpiranje predalov, kjer si pomagamo z roko tako za odpiranje kot zapiranje. Potem imamo na voljo push in pull predale, pa samo push in samo pull in tako naprej. V najdražji,a tudi najenostavnejši in najbolj prestižni varianti nam predale tako odpira kot zapira elektronika in mehanika. V tem primeru moramo samo poskrbeti pa dovod elektrike (vtičnica) tja kjer želimo, da nam pri odpiranji in zapiranju le ta tudi pomaga.

Ko smo že pri elektriki. Pogosto so vtičnice in električna napeljava v celoti (predvsem v novih spalnicah) narejeni in planirane že vnaprej, temu ustrezno pa nato umestimo notranjo opremo v prostor. Sicer je tudi pri izbiri spalnice po meri dobro, da vnaprej pomislimo kje vse bi morebiti znali uporabiti elektriko (svetila pod nočnimi omaricami, svetila v notranjost vgradnih omar, stropna svetila, mehanizmi za odpiranje in zapiranje,) a ena izmed prednosti izbire »nepaketne« spalnice, torej spalnice narejene po meri, je tudi ta, da lahko naknadno, torej ob montaži stikala in vtičnice ali prestavimo ali pa pohištvo prilagodimo tako, da ne moti funkcionalnosti vtičnic in stikal. Celo radiatorske cevi, druge inštalacije (recimo mrežne povezave, nepriljubljene a vseeno uporabljane televizijske sprejemnike ter drugo kar sicer ne sodi, a se znajde v spalnicah) lahko s pohištvom namenjenim spalnici po meri, odlično zakrijemo, prekrijemo ali obdelamo.

Enhanced by Zemanta

Ne spreglejte tudi: