Spalnica ustvarjena po naših željah

14. 03. 2018

Naš dom mora biti opremljen tako, da se predvsem mi in naši najbližji v njem dobro počutimo. To je odvisno tudi od izbire pohištva, ki ga položimo v posamezne dele stanovanja. Če je pohištvo pravilno izbrano in vsekakor tudi postavljeno, potem smo zagotovo dosegli svoj namen. Še posebej je pomembno, da je poskrbljeno tudi za prostore, ki so popolnoma naši in vanje praviloma tuja noga ne vstopa.

Govorimo o spalnici, ki je predvsem naš osebni prostor, v kateri tudi počivamo ter si nabiramo nove energije. Spalnica pa bo prav tako dosegla svoj namen, če bomo vanjo postavili pravšnjo mero in obliko pohištva, ki je za ta prostor primerno.

Ker ga pogosto ne dobimo na trgu kljub bogati ter izjemno pestri ponudbi, rešitve iščemo drugje. Želimo namreč, da je ta prostor ustvarjen po naših željah.

Najprej so potrebni ogledi

Preden vemo, kaj hočemo, je potrebno vsaj malce pobrskati po ponudbi, ki nam jo trenutno ponuja trg. Na ta način lahko pridemo do povsem novih idej, ki so sodobno zasnovane. Ko se odločimo za tip spalnice, je seveda potrebno pomisliti, ali se bo ta tip popolnoma ujemal s prostorom, v katerega bomo položili posamezne kose. Pri tem je potrebno vedeti natančne mere, ki jih potem posredujemo proizvajalcu, ki bo posebej za nas ustvaril novo spalnico modernega videza. Pomembna je tudi izbira materiala ter barv. Strokovnjaki priporočajo, da se odločimo za barve, ki nas osebno sproščajo in niso premočne. Belo pohištvo v kombinaciji s temnejšim je še vedno najbolj priljubljeno. Take vrste pohištva se namreč ne naveličamo tako hitro.

Misliti moramo tudi na končno ceno

Včasih se nam zgodi, da nismo dovolj previdni pri cenah ali pa pozabimo na njihovo seštevanje. Lahko se zdi, da je vsak kos zase poceni, ko pa izračunamo seštevek vseh kosov, smo nemalokrat izjemno presenečeni, če ne kar šokirani. Ravno zaradi tega je dobro, da si vedno damo narediti tudi predračun. Sicer pa nam ga večina podjetij, ki izdeluje pohištvo, naredi kar samo od sebe.

Spalnica, za katero bomo morda odšteli kar nekaj denarja, pa bo zagotovo služila svojemu namenu, predvsem zaradi tega, ker bo samo nam pisana na kožo.

Bodite pozorni tudi na stropnja in stenska svetila, ki jih boste v prostoru uporabili. Tako v spalnici, kot tudi v drugih prostorih po hiši, stanovanju ali v pisarni, bodo svetila naredila povsem drugačen občutek bivanja, zato pazite kam jih namestite in sploh kakšna ste si kupili.

Izbira najboljše sedežne garniture za vsak žep ni enostavna. Treba pa je povedati, da ne glede na ceno lahko izberete kvalitetne kose. Preberite več …

Ne spreglejte tudi: